עובדות מעניינות על אוכל
- אם האוכל לא היה מתערבב עם הרוק, לא היה ניתן לטעום אותו.
- אין פתית קורנפלקס אחד שדומה לשני.
- לימון מכיל יותר סוכר מתות שדה.
- שווייץ היא צרכנית השוקולד הגדולה בעולם עם כמות שנתית ממוצעת של 10 ק"ג לאדם.
- אגוזי מקדמיה רעילים לכלבים.
- אין מזון טבעי שהוא בצבע כחול (לא, האוכמניות לא כחולות..).
- באכילת סלרי, נשרפות יותר קלוריות מהאכילה עצמה מאשר מכמות הקלוריות שהוא מכיל.
- דבש הוא המזון הטבעי היחיד שלעולם לא מתקלקל.
- תות שדה הוא הפרי היחידי שזרעיו גדלים מבחוץ.
- תפוחים יעילים יותר להתעוררות מאשר כוס קפה.
- ענבים מתפוצצים, כשמחממים אותם במיקרוגל.
- אורז הוא מזון בסיסי עבור 50% מאוכלוסיית העולם.
- בחובצה (חלב-חמאה) אין חמאה.
- השקדים הם בני אותה משפחה של האפרסק.
- כל ביצה מכילה את כל הויטמינים, למעט ויטמין C.
- יותר אנשים מתים מנפילה של אגוזי קוקוס מאשר מתקיפות של כרישים.
- תרנגולת מטילה בממוצע 228 ביצים בשנה.
- מלפפונים מכילים 96% מים.
- האדם הממוצע צורך 100 טון של אוכל ו-45,424 ליטרים של מים במהלך חייו.
- גביע הגלידה הוצג לראשונה בשנת 1904.
- 22% מהאנשים מדלגים על ארוחת צהריים באופן קבוע.
- 9% מהאנשים מדלגים על ארוחת הבוקר באופן קבוע.
- האדם הממוצע מבצע את פעולת הבליעה במהלך האכילה 295 פעמים בממוצע.
- ארכיבטירופוביה (Arachibutyrophobia) - זהו פחד מכך שחמאת בוטנים תדבק לך לגג הפה.
- החומרים המזינים החשובים ביותר בתפוח האדמה נמצאים על קליפתו.
- התבלין היקר בעולם הוא הזעפרן.
-
לוקח לגוף בערך 12 שעות כדי לפרק לחלוטין את מה שאכלת.
| ||